Schiță casuța în copac

Magazie și căsuță în copac

Anul acesta mă apuc de dulgherie. Am exercițiul cu cele două bancuri de lucru (unul încă în lucru) și mă simt încrezător în a-mi construi prima magazie pe structură de lemn, cu stâlpi și grinzi și o căsuță în copac.

Dintotdeauna mi-au plăcut casele vechi la care se văd grinzile pe tavan. Anul trecut mi-am luat o carte despre cum să construiesc o structură similară și am mai studiat câteva filmulețe pe net.

Magazia mică.

Magazia va avea 17m2 (12 ft x 16 ft, 3,66m x 4,88m) și o înălțime de aproximativ 4m. Volumul de aer este de aproximativ 70m3.

Structura va sta pe ancore de pământ, la aproximativ 30cm deasupra solului. Am ales această variantă pentru ca mi se pare mult mai flexibilă și mai puțin poluatoare față de mediu (la nevoie, intreaga structura poate fi strămutată fără a lăsa nicio urmă).

Deoarece intenționez să o folosesc ca magazie dar și atelier de lucru, am planificat și o sursă de căldura, pe lemne, în „persoana” unei sobițe de maxim 7kW.

Orientarea va fi către sud, cu geamuri mari pentru cât mai multă lumină dar și pentru o mai bună eficiență energetică. Podeaua, pereții și acoperișul vor fi termoizolate iar toata structura va fi „îmbrăcată” în tablă și pin termotratat.

Schiță casuța în copac

Căsuța va avea o amprentă la sol de circa 5m2 (2,0m x 2,5m).

Deocamdată nu există niciun arbore în zonă și va trebui să o pun pe patru picioare.

Va avea o terasă, un tobogan, o scară, un scripete pentru urcat diverse lucruri și un mic adăpost.

Urmează binoclu, periscop și alte chestii interesante.

Acesta este planul pentru anul acesta. Doamne-ajută!

Notă: poza magaziei este luată din cartea „Learn to timberframe” a lui Will Beemer.