Restaurarea este un proces pe care încă îl învăț din articole și poze cu „înainte și după” dar mai ales din practică. De data aceasta a fost o bancă școlară veche, plăcută ca design (minimalist) dar și practică (cum aveam să aflu).
Starea în care am primit-o nu era rea, câteva lovituri pe lemn și multă cerneală. Cererea de restaurare a fost să o fac cu alb pentru a se integra în camera în care avea să fie folosită.
![Partea de sus, din două bucăți, poartă semnele uzurii și timpului. Nimic care să nu poată fi curățat și înnoit.](https://b4.ro/wp-content/uploads/2020/11/skolmobler_02.jpg)
![Urmele de cerneală cred că îmi vor da ceva de furcă la îndepărtare.](https://b4.ro/wp-content/uploads/2020/11/skolmobler_03.jpg)
![Sertarul era acoperit cu lac. Am vrut să îndepărtez complet stratul vechi pentru a aplica unul nou. Pentru asta am folosit un răzuitor.](https://b4.ro/wp-content/uploads/2020/11/skolmobler_04.jpg)
![La restaurare am regăsit ștampila producătorului și anul: 1977 (anul nașterii mele). Așa am reușit să aflu cine a făcut banca aceasta și cât de veche este. Pentru viitor, am păstrat partea aceasta asa cum a fost originală.](https://b4.ro/wp-content/uploads/2020/11/skolmobler_08.jpg)