Stabilesc dimensiunile mânerului și a adâncimii găurii.

Nu-l arunca, repară-l

Ieri s-o stricat spălătorul de sticle. Mânerul de plastic moale are o durată de viață destul de scurtă comparativ cu restul produsului. Și nici măcar nu l-am folosit atât de des.

Primul impuls a fost să îl arunc (reciclez la plastic) dar m-am gândit dacă nu cumva îl pot repara și să prelungesc „viața” lui cu cel puțin un an.

Mânerul spălătorului a cedat. Este un plastic slab.
Mânerul spălătorului a cedat. Este un plastic slab.
Fiind dintr-un plastic moale, nu avea cum să reziste pre mult timp.
Sârma metalica era acoperită pe o porțiune de doar 1,5 cm. Nici nu avea cum să reziste. Cred că producătorii mizează pe prețul mic al produsului (și o calitate slabă) pentru a ne face să cumpărăm mai mult, în loc să realizeze un produs robust.

Am căutat printre barele rotunde de lemn una potrivită pentru mâna mea și a soției și m-am apucat de marea reparare care a durat fix 10 minute.

Am tăiat din bară o bucată de 12cm și am dat o gaură pe mijloc adâncă de 3 cm.

Stabilesc dimensiunile mânerului și a adâncimii găurii.
Creionez dimensiunile mânerului și a adâncimii găurii (dublă față de plastic).

Apoi am pregătit lipiciul epoxidic și am pus partea metalică în gaura dată la pasul anterior. Și apoi am așteptat 24 de ore pentru întărirea lipiciului.

Un pic de ulei de tung pe mâner pentru protecție și o senzație mai fină la utilizare … și gata. Am salvat un produs bun de la gunoi și am poluat mai puțin.

Spălătorul de sticle, reparat și gata de muncă.
Spălătorul de sticle, reparat și gata de muncă.

Mi-ar plăcea să știu că și voi reparați lucrurile care se mai strică și că astfel contribuim la o utilizare echilibrată a resurselor planetei.