Cadrele de susținere a ușilor le-am realizat din lemn de 30x50mm, L-uri și șuruburi pentru lemn. Acum am avut ocazia să consum cam pe toate șuruburile pe care le-am tot strâns.

Solarul

Pentru a ține temporar câteva lucruri la teren m-am tot gândit ce să construiesc.

  1. Containerul de 20 picioare este greu de adus și scos din curte, e mare și nu se prea integrează în peisaj. Prețul începe de pe la 2500 lei + transport, macara …. prea complicat.
  2. O magazie din lemn, mică, ușor de instalat, la 4 mp este o soluție bună dar nu prea poți ține multe în ea. Preț de la 1200 lei.
  3. Solarul – e mare, poate fi folosit pe post de magazie dar și de … solar mai încolo, după ce gat cu rolul de magazie. Se instalează ușor de una-două persoane iar foloa are o durată de 3-5 ani.

Ultima opțiune arată cel mai bine pentru mine. Am căutat pe net și ce mi-a plăcut era un solar de 4x8x2,6 metri pe care mi-l livrau la teren. O săptămână mai târziu a fost în curtea mea. Prețul … 1750 lei cu transport.

A venit complet cu excepția lemnului necesar pentru uși și cadrele acestora. Am achiziționat și lemnul și m-am apucat de treabă.

Să bat în pamânt 8 picioare nu a fost greu, mai ales că m-am apucat după câteva zile de ploaie. Am folosit o pană de lemn pentru a nu distruge țeava. De fapt vreo 4-5 pene am „stricat”. Aici mi-am dat seama că furnizorul ar fi trebuit sa include o pană din fier sau plastic dur care să reziste.

Cel mai greu mi-a fost cu măsurătorile, lucrând singur, pentru a mă asigura ca totul iese la vinclu. Dar nevoia te învață. Așa că fiecare ar trebui să ne luăm o „nevoie” să o avem pe acolo, când avem nevoie de ajutor sau de un profesor. 😀

Voi reveni mai încolo cu un alt articol referitor la modul de exploatare, cu plusuri, minusuri și îmbunătățiri.