La plantat fapte bune … sau molid, fag, paltin de munte

Sâmbăta aceasta a fost campania „Plantăm Fapte Bune” a celor de la plantamfaptebune.ro. Eu, Matei și un cuplu de tineri am participat la plantația din Covasna, localitatea Belin. Drumul până la planație nu a fost lipsit de peripeții, ajungând într-o zonă greșită dar după câteva telefoane cu Andreea (coordonatoarea evenimentului) am ajuns unde trebuie.

Sosirea la tabără - veseli și plini de energie.
Sosirea la tabără – veseli și plini de energie.

Pentru Matei a fost prima plimbare în bena unui camion (care i-a plăcut foarte mult) iar pentru mine a fost o aducere aminte a vremurilor în care tata mă mai punea în bena camionului său „prin fabrică”.

Eu și Matei plantând un pui de molid.
Eu și Matei plantând un pui de molid.
Matei prezentând un pui de molid înainte de plantare
Matei prezentând un pui de molid înainte de plantare

Ziua a fost excelentă până pe la orele 14 când a început vântul destul de puternic iar norii au acoperit soarele. Plantarea s-a încheiat între orele 14 și 15 (fiecare după puterile lui).

La plecare m-am uitat peste câmpul împădurit. Puieții de abia se vedeau. Nu am putut să nu am un sentiment de bucurie că 9200 de vieți au început în acea zi datorită celor 400 de oameni prezenți.

La întoarcele nu am mai așteptat camionul ci am luat-o pe jos (drum de 5 km.). Am fost „pescuiți” de camion când mai aveam doar 2 kilometri până la tabără.

Plecarea către tabără
Plecarea către tabără

După o masă caldă și ceva joacă cu ceilalți copii am plecat spre casă.
A fost o zi obositoare și frumosă, iar căldura din mașină îndeamnă la somn și vise frumoase.

PS. Cele două lemne din ultima poză sunt sapa și hârlețul pe care le țineam pe umeri.