Clipboard-urile din lemn sunt faine. Ce mai. Și mie îmi plac și am vreo 4 pe care le folosesc în mod curent. Mă bucur că și alții le găsesc la fel de plăcute și interesante.
De data aceasta am realizat clipboard-urile din lemn masiv de paltin (de obicei le fac din placaj). Fibra materialului este foarte frumoasă și finisajul lemnului este foarte bun.
Realizarea bucăților sosite este un fel de mică producție de serie. Pentru a ieși toate „la fel”, a trebuit să fac un mic dispozitiv care să mă ajute la marcarea punctelor pentru găurire. Am marcat prima piesă după care toate celelalte au fost realizate după ea.
Găurirea am realizat-o cu o mașină manuală Stanley 803 de prin anii ’80 pe care am achiziționat-o din Anglia.
Finisajul l-am realizat, ca la toate clipboard-urile cu șerlac. Pentru a fi sigur ca asta se dorește, am făcut întâi o singură piesă. Finisajul este acceptat și mă apuc de finisarea celorlalte.
Toate clipboard-urile au primit un tratament de înfrumusețare și finețe la atingere prin pasta mea de ceară de albine și ulei de jojoba. Mai trebuie doar împachetate cu grijă și trimise la destinatarul care le așteaptă.
De fiecare dată când termin un obiect din lemn stau și-l contemplu un pic. Mă uit dacă arată bine, dacă am finisat totul cum trebuie, dacă am făcut totul cât am putut de bine. Câteodată îmi zic: acolo puteai face un pic mai bine sau acolo nu ai fost foarte atent cand ai finisat. Toate aceste mici scăpari fac parte din procesul de învățare și perfecționare. Știu că este o diferență între îndemânarea mea de acum și cea din urmă cu doi ani. Știu că peste doi ani voi fi mai bun față de acum.
Dar aici și acum am făcut cât am putut de bine. Uneltele își iau odihna binemeritată, sticla cu șerlac își primește dopul iar eu un moment de relaxare și bucurie a muncii făcute bine. Iar sufletul îmi e liniștit căci știu că ceea ce am facut este dat cu drag și va fi apreciat.