Camion de marfă

Așa cum am scris în articolul de aici, am primit câteva bucăți de placaj cadou. Dintr-o parte am realizat câteva clipboard-uri (acestea fiind de altfel singurele produse realizate de mine din placaj) iar din ce a mai rămas (o bucată placaj de fag de 6mm și una de cedru de 4mm) m-am gândit să realizez o jucarie.

Am căutat prin stiva de „resturi” câteva bucăți de lemn mai frumoase și m-am decis să realizez un camion de transport marfă. Acesta trebuie să aibă neapărat un cap tractor, suport pentru susținerea remorcii când capul tractor nu este prezent și bineînțeles uși care să se deschidă.

Schița este bazată pe „Camionul cu creioane„.

Schiță camion în dublu exemplar.
Schiță camion în dublu exemplar.

Am reușit relativ repede să fac remorca. Dar rindeluirea placajului mi-a cam tocit lama rindelei.

Apoi din ceva larice si brad am realizat șasiul pentru roți. Din doua dibluri de fag și placaj am realizat suportul remorcii și din ulm și un lemn exotic cârligul de conectare la capul tractor. Rezervorul suplimentar a fost realizat dintr-un diblu de mahon.

Ușile le-am realizat din lemn de mesteacăn.

Capul tractor l-am realizat dintr-un rest de okume.

Iată remorca înainte de instalarea ușilor și de finisare.

Remorcă din placaj (vedere de jos stânga)
Remorcă din placaj (vedere de jos stânga)
Remorcă din placaj (vedere de jos dreapta)
Remorcă din placaj (vedere de jos dreapta)
Remorcă din placaj (vedere laterală)
Remorcă din placaj (vedere laterală)

Acum sunt în faza de finisare a remorcii și a capetelor tractoare (am reușit să scot 2 din bucata de okume). Voi reveni în curând cu poze cu jucăria finisată.