Urmărindu-l pe Paul Sellers de ceva timp am învățat multe lucruri utile în ceea ce privește prelucrarea lemnului. I-am admirat stilul simplu și concis de a prelucra lemnul dar și bancul de lucru. Deși nu am realizat un banc similar schițelor lui am decis că anumite accesorii îmi vor fi utile.
1. Primul accesoriu al bancului l-am adăugat de data trecută: gaura pentru menghina rapidă. Acum am realizat că mai vreau încă o gaură ceva mai jos pentru cazul în care voi prelucra o placă de placaj mai mare. Așa că am mai adăugat una.
Am lăsat cam o jumătate de oră aracetul să se întărească și am dat gaura în piciorul bancului.
2. Următorul accesoriu este un locaș pentru unelte în partea de jos a bancului. Aveam niște parchet de frasin cu baza din brad rămas de la o lucrare a unui vecin, l-am lipit și transformat într-o scândură frumoasă, numai bună să-mi țină sculele sau alte cutii. Adăgând greutate în partea de jos ajută și la stabilitatea bancului.
3. Și ultimul accesoriu este o tavă pentru unelte, în partea din spate a bancului. Va fi împărțită în 3 secțiuni. O parte din lemn este refolosit de la lucrarea mea de astă vară de la montarea gardului iar "fundul" tăvii este o placă de lemn încleiat cumpărată.
Înainte însă de a realiza această tavă trebuie să ajustez bancul la dimensiunea finală, tăind capetele. Utilizând același extraordinar fierăstrău japonez, am reușit să tai capetele cu pierdere minimă (maxim 6 mm).
Și acum înapoi la tava de unelte.
Acum vreau să găsesc o modalitate ușoară, rapidă și eficientă de a atașa/detașa tava la banc. Bancul acesta va avea ceva drumuri de făcut la viața lui.
Următoarele pe listă sunt menghinele. Am una în față-stânga și alta în lateral-dreapta. Menghinele le am, dar trebuie curățate și unse. Aici am deja ceva experiență, dat fiind ca am restaurat deja o menghină.